Pilar-Pilar Cinta Sejati Itu Bersemi Via Online Dating Site

 Pilar-Pilar Cinta Sejati Itu Bersemi Via Online Dating Site
Kode Iklan Di Sini
<img src="Online Dating Site.jpg" alt="  Pilar-Pilar Cinta Sejati Itu Bersemi Via Online Dating Site ">
                                       Credit Image by Manajemen CINTA/FB       

 Pilar-Pilar Cinta Sejati Itu Bersemi Via Online Dating Site

Bismillah Washalaatu Wassalam A'la Rasulillah,
Hari ini, pertemuan atau bertemu jodoh @
romantic partner melalui media sosial seperti Facebook ,Whatsapp,Imo chat, Twitter ataupun yang lebih khusus via media -website online dating.kelihatannya sudah menjadi perkara lumrah di mata masyarakat kita.Bahkan, survei terbaru menunjukkan bahwa 1 dari 7 pasangan yang telah menikah dalam tiga tahun terakhir ini bertemu satu sama lain melalui online dating site

 Peningkatan bertemu jodoh atau pasangan hidup yang serasi via online dating site ini ,adalah sesuatu yang positif untuk mengelakkan berleluasanya pasangan yang hidup serumah tanpa nikah atau pencegahan berlakunya pergaulan bebas yang mengarah kepada perzinaan.

Malah yang lebih  menakjubkan adalah bahwa dua kali lebih banyak pasangan yang sudah menikah bertemu secara online daripada pertemuan dating di bar, di klub malam, atau di acara-acara sosial lainnya.

Dengan kesibukan bekerja atau mengejar kerjaya hidup yang selesa,ramai kita temukan wanita khususnya yang lambat untuk menikah.Justru tidak kurang juga kita temukan pada lelaki yang suka hidup membujang.

(!) Akhirnya saat usia sudah mula meningkat dan keluargapun mula asyik bertanya tentang pasangan hidup.Maka bermulalah episod untuk mencari pasangan hidup.

  Baca artikel barkaitan disini;

#6 Advantage Lelaki Berkahwin Dengan Wanita Careers.

Kisah Benar; Perempuan Syria Betul-betul Diposisikan Sebagai Penjaga Gawang

Bagaimana LifeStyle Hidup Mewah Yang Hedon Musnahkan Hidup Seseorang
Mencari pasangan hidup yang sesuai-serasi dan pelbagai type dan ketegori yang di-impikan para teruna dan dara ini-bukanlah perkara mudah masa kini,pelbagai sebab yang terjadi di masyarakat.Ada pihak keluarga lelaki dan perempuan yang meletakkan standart status latar-belakang keluarga sebagai asas mencari pasangan hidup atau bidang kerjayanya dan yang paling menakutkan adalah meminta wang hantaran yang puluhan ribu ringgit terhadap calon pengantin lelaki.

Disinilah bermulanya ramai pasangan teruna dan dara dari kalangan orang Islam mula mencoba untuk mencari jodoh-pasangan hidup
@ romantic partner via online dating site.

Website mencari jodoh ini tumbuh bagai cendawan selepas hujan,kerana melihat prospek perniagaan yang sangat menggiurkan.

Bisnis yang boleh dikatakan bukan baru,kerana di dunia barat memang sudah berkembang lama.Namun di ranah Nusantara ini baru tumbuh sekitar sekitar 5 tahun kebelakangan ini ,kerana dengan meningkatnya penggunaan internet dalam pelbagai aktiviti kehidupan masyarakat hari ini.

Bisnis website
online dating,ini bisa dikembangkan kepada pelbagai bisnis tambahan atau pendukungnya seperti- penyediaan dan penyewaan pakaian pengantin dan peralatan aksesori pesta pernikahan, supplier catering makanan,sewa kemah perkawinan,chalet dan homestay yang kini sangat diperlukan.Apabila perkawinan tersebut berlaku antara pasangan yang berjauhan negerinya.misalnya pengantin perempuan dari Terengganu menikah dengan teruna dari Selangor.Maka saat kenduri-pesta perkawinan,keluarga dan sahabat handai taulan yang datang untuk meraikan majlis itu yang dari jauh, perlu disediakan penginapan untuk mereka dalam sehari dua atau lebih..

Mengapa ramai yang memilih mencari jodoh via website online dating.

Dalam penelitian kita,sebabnya adalah bagi mereka yang muslim untuk menjaga ketaatan dalam mengikuti syariat agama Islam yang tidak dibolehkan untuk pacaran bebas,pergaulan bebas,atau perpacaran sebelum kahwin.

Maka via
website online dating ini biasanya bagi website yang dimiliki oleh pemilik muslim mereka akan ada seorang petugas atau perunding yang disebut sebagai Konsultan Cinta untuk menemani saat waktu dating yang telah ditentukan oleh pihak pengurusan website mencari jodoh tersebut.Malah yang lebih hebatnya calon pasangan harus membawa wakil,teman pengiring salah seorang terdiri dari ibu,bapa abang-adik atau saudara terdekat pada saat perbincangan pertemuan itu.

Dalam pertemuan yang telah diatur oleh pihak pengurusan,perkara persetujuan uintuk menikah atau tidak,setuju atau tidak suka itu adalah urusan muktamad pihak calon pasangan.tersebut .Pihak syarikat mencari jodoh hanya untuk check dan mempastikan kesahihan rekod dan latarbelakang calon kerana untuk mengelak terjadinya penipuan-seperti pasangan yang sudah menikah menyatakan mereka masih bujang.ataupun calon yang menyamar dengan identiti orang lain dan sebagainya.


Dan, pada saat pertemuan itu kita menyaksikan pelbagai ragam dan situasi yang terkadang menggelikan hati..Apa tidaknya ada lelaki atau perempuan yang sudah usia 30an masih pandai menjaga malu dan maruah untuk tidak menunjukan sebagai calon yang terlalu sosial dan tidak beradab..;v.

Dan saat pertemuan tatap muka pertama kali tersebut sungguh indah dan penuh adab dan diwarnai nilai-nilai agama yang indah,tanpa ada yang sentuh-menyentuh atau berpegang tangan atau bersalaman dahulu.Hingga ada yang nampak wajahnya terlalu tegang penampilannya ataupun agak stres.Tetapi itulah langkah permulaan untuk perbincangan atau pertemuan selanjutnya jika kedua-dua calon dan pihak keluarga telah saling suka dan bersetuju dengan segala syarat-syarat yang ditentukan.Alhamdulillah.!

CINTA itu...

CINTA itu, ketika dua insan bersatu terasa bahagia dan indah.
Energi positif semakin bertambah..
Energi beribadah semakin meningkat..
Energi berjuang semakin menggelora..

Saling menyayangi..menghargai..memaafkan..mendukung..Saling membantu...
Saling memahami kekurangan masing-masing..Saling mendoakan..
Saling membela pasangan...Saling menjaga keutuhan bersama..
Saling berpelukan erat, tanpa ingin menduakan ataupun berpisah...

Dan Cinta itu, tahan banting dari segala macam godaan dan ujian..
Jadi Menikah itu, Wajib Hukumnya Saling Mencintai..
Agar tidak akan pernah sedetik-pun, ingin berselingkuh darinya...
(Mutiara Kata-Kata Cinta by Manajemen CINTA/FB)
Kode Iklan Di Sini
Admin
Fusce justo lacus, sagittis vel enim vitae, euismod adipiscing ligula. Maecenas cursus gravida quam a auctor. Etiam vestibulum nulla id diam consectetur condimentum.

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - http://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

Advertiser